Paulina, wykonawca wrócił , tylko mam mały problem z dostawcą a nie chciałbym lipy zrobić , tak więc proszę jeszcze o chwilę cierpliwości
Tuninng 1.9 ASZ 130 - na ile mogę liczyć?
Zwiń
X
-
Tuninng 1.9 ASZ 130 - na ile mogę liczyć?
Szukałem ale nie znalazłem dokładnie tego co mnie interesuje.
Przygotowuję się na zmianę turbo i pomyślałem ze od razu bym włożył ARL.
W tej chwili samochód ma zrobiony wirusik u Mastersa (163KM/380Nm)
Ile jeszcze mogę wyciągnąć jak zmienię trubo?
Bo rozumiem że jest tak:
1) Wymieniam turbo na ARL
2) korekta softu
3) Wymiana IC?
Jaki to może być koszt, i gdzie to polecacie zrobić? W grę wchodzi Wawa i ewentualnie Łódz.
Autorushttp://forum.muratordom.pl/showthrea...5%82a-Autorusa
Budowa mojego domku MURATORZE
----------------------------------------------------
Octavia AZS TDI 130KM obecnie 407 kkm
-
-
jeśli chodzi o mechanikę to na OCP jest dobry serwis DobryGrześWawa pogadaj z nim a soft to najprawdopodobniej Masters co do mocy myślę że około 180 koni lub trochę więcej poszukaj wykresów MisiekWaw on ma podobny setup i Purchawa ma mocniejszy ale oni jak zobaczą ten temat zapewne sie wypowiedzą lepiej niż ja
Oraz użyj szukajki a wyswietli ci sie kilka pomysłów i rozwiązań
Komentarz
-
-
Re: Tuninng 1.9 ASZ 130 - na ile mogę liczyć?
Zamieszczone przez autorusSzukałem ale nie znalazłem dokładnie tego co mnie interesuje.
Bo rozumiem że jest tak:
2) korekta softu
3) Wymiana IC?
Jaki to może być koszt, i gdzie to polecacie zrobić? W grę wchodzi Wawa i ewentualnie Łódz.
AutorusTorque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez cartel1max 200KM uzyskasz, o kosztach sie nie wypowiem,ale mniej niz 5K zł na to nie wydasz
No ale to tylko moje zdanie :szeroki_usmiechŻycie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
Pokój jego duszy...KRIS 27.09.03
BMW serii 3... Radość z jazdy.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez TymonZamieszczone przez cartel1max 200KM uzyskasz, o kosztach sie nie wypowiem,ale mniej niz 5K zł na to nie wydasz
No ale to tylko moje zdanie :szeroki_usmiechTDI 205PS
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez cartel1190 koni to około 200 więc problemu nie ma zadnego heheŻycie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
Pokój jego duszy...KRIS 27.09.03
BMW serii 3... Radość z jazdy.
Komentarz
-
-
u mnie mialem identyczna sytuacje. na poczatku ASZ +chips, potem:
1. sprezarka arl, gdzie juz bez korekty czulem ze sie lepiej zbiera a po korekcie ogien :twisted: Choc jak ktos juz pisal, ograniczeniem jest smic i temp otoczenia.
2. seryjnego smica zmienilem na fmica od bpxa- po samej zmianie auto stalo sie duzo zwawsze na wyzszych biegach. Jak tylko dojde do ladu ze spadającymi opaskami z dolotu (czesc zostala ori ops: ) to w planach jest korekta na 1.6b. Mam nadzieje ze te 19X osiagne na w miare bezpiecznym setupie. Koszt jest znacznie mniejszy niz 5k- nie pisac bzdur!
Komentarz
-
-
Chciałbym się obyć bez wymiany wałka na sportowy. 190KM Zupełnie by styknęło.
Do kogo kopnąć z suszarką ARL zeby mi to zrobił i od razu założył fimc? Chodzi o jakąś firme najlepiej z wawy. Bo samochód trzeba będzie zostawić
Myślę żeby wydać ok 5kzł razem z turbinką i FIMC.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez autorusDo kogo kopnąć z suszarką ARL zeby mi to zrobił i od razu założył fimc? Chodzi o jakąś firme najlepiej z wawy.:zlo: :zlo: South Side Madafaka Knight Rider's :zlo: :zlo:............................... prądownia ...
Komentarz
-
-
deespe, ja nie pomogłem bo ja na dieslach sie nie znam ale jest taka funkcja na forum i wiele osób pomogło i nie zostało nagrodzonych bo większość osób nie zna lub nie wie o tej funkcji mnie jak admin bedzie chciał to może skasować punkty bo nie dla nich pomagam, chce być pomocny i pomagam bezinteresownie jak tylko umie koniec EOT
autorus, pogadaj z DobryGrześWawa
Komentarz
-
-
No właśnie od kilku dni rozmawiamy na pw. I całkiem dobrze nam idzie. Więc pewnie będzie
ARL + FIMC Iveco. I program Masters.
Komentarz
-
-
Na razie rozmawiałem z kolegą DobryGrześWawa i on ma sprawdzić w swoich źródłach. I dopiero jak będę wiedział o ARL będę mógł ocenić koszty.
Komentarz
-
-
Re: Tuninng 1.9 ASZ 130 - na ile mogę liczyć?
Zamieszczone przez autorusSzukałem ale nie znalazłem dokładnie tego co mnie interesuje.
Bo rozumiem że jest tak:
2) korekta softu
3) Wymiana IC?
Autorus
Furka już zapina ? :diabelski_usmiech
Komentarz
-
Komentarz